x

Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. Dowiedz się więcej.

logo słówka
SŁÓWKO NA DZIŚ
Paris
Paryż
overwhelming
przytłaczający
la destination
miejsce przeznaczenia
el manos libres
zestaw głośnomówiący
skurril
dziwaczny
la sorella
siostra
posłuchaj
posłuchaj
posłuchaj
posłuchaj
posłuchaj
posłuchaj
REKLAMA BOCZNA


DODAJ MATERIAŁ
Teraz i Ty możesz podzielić się z innymi swoją wiedzą z języka obcego!

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Część I. Zakres obowiązywania Polityki Prywatności

Administratorem danych osobowych jest Edgard Mariusz Jachimczuk z siedzibą w Warszawie, przy ul. Belgijskiej 11,02-511 Warszawa, e-mail: spolka@edgard.com.pl (zwana dalej Administratorem). Dane osobowe będą przetwarzane przez Administratora na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) w poniższych celach:

- korzystania z bezpłatnych zasobów platformy www.slowka.pl (podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższego celu);
- umożliwienia świadczenia usługi drogą elektroniczną oraz korzystania z płatnych zasobów platformy www.slowka.pl (podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższego celu);
- dokonywania transakcji na platformie www.slowka.pl (podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższego celu);
- wysyłki drogą elektroniczną informacji o zniżkach i aktualnych promocjach (podanie danych jest dobrowolne, jak również opcjonalne);
- wysyłki drogą elektroniczną informacji o zniżkach i aktualnych promocjach prowadzonych przez Partnerów Administratora (podanie danych jest dobrowolne, jak również opcjonalne).

Dane osobowe mogą być ujawnione podmiotom udzielającym wsparcia Spółce na zasadzie zleconych usług i zgodnie z zawartymi umowami powierzenia oraz podmiotom uprawnionym na podstawie przepisów prawa. Dane osobowe będą przetwarzane do czasu cofnięcia zgody na ich dalsze przetwarzanie. Każda osoba ma prawo dostępu do treści swoich danych, prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu w tym prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Sprzeciw możesz wnieść począwszy od 25 maja 2018 roku. W tych celach należy skontaktować się z Administratorem poprzez adres e-mail mojedane@slowka.pl lub pisemnie na adres siedziby. Osoba, której dane dotyczą, ma prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, iż przetwarzanie jej danych osobowych narusza przepisy RODO. Celem tej Polityki Prywatności jest określenie działań podejmowanych przez Slowka.pl w zakresie ochrony danych osobowych przetwarzanych, w tym zbieranych za pośrednictwem strony internetowej Slowka.pl i aplikacji mobilnej oraz powiązanych z nimi usług i narzędzi wykorzystywanych przez Użytkowników do wykonywania czynności, takich jak Rejestracja czy nauka w serwisie. Korzystanie z Slowka.pl lub korzystanie z powiązanych z nimi usług i narzędzi, możliwe jest jedynie po zapoznaniu się z postanowieniami niniejszej Polityki Prywatności oraz Regulaminu Slowka.pl.

Część II. Przetwarzanie danych osobowych przez Slowka.pl, ich pozyskiwanie i przechowywanie

Poniżej opisaliśmy działania na Twoich danych osobowych jakie wykonujemy w ramach korzystania z usług Slowka.pl
Dane konta i dane profilowe: tworząc konto Użytkownika wymagane są podstawowe informacje kontaktowe. Dane te obejmują e-mail, login, hasło do serwisu, miejscowość, województwo. Podanie tych danych jest dobrowolne, jednak bez nich nie będziemy mogli zawrzeć umowy prowadzenia Twojego konta na platformie, ani świadczyć Ci usług dostępu do płatnych usług. Użytkownicy mają możliwość utworzenia w ramach Konta profilu, który zawierać może także inne dane, na przykład: imię, nazwisko, wiek, płeć, identyfikator GG, identyfikator Skype, identyfikator Icq, identyfikator Tlen, stronę www, informacji o mnie. Użytkownicy mogą udostępniać swoje dane osobowe oraz inne informacje na swoich publicznych profilach na podstawie własnej i świadomej decyzji. Użytkownik powinien starannie ocenić ryzyko, które może wiązać się z takim upublicznieniem danych osobowych. Takim ryzykiem może być na przykład możliwość zidentyfikowania Użytkownika przez inne osoby, utrata części prywatności, a w skrajnych przypadkach nawet kradzież tożsamości.
Obsługa Użytkownika: Slowka.pl może gromadzić i w inny sposób przetwarzać dane osobowe Użytkowników kontaktujących się z działem obsługi Użytkownika. Dane te mogą być niezbędne do prowadzenia komunikacji z Użytkownikiem, ale też do zrealizowania jego prośby. Kontakt możliwy będzie także poprzez wykorzystanie danych umieszczonych w tym celu na Koncie Użytkownika. Jeżeli będzie to dozwolone na gruncie obowiązujących przepisów prawa, Slowka.pl będzie także uprawniona do pozyskiwania (i przetwarzania w inny sposób, na przykład przechowywania) innych danych osobowych dotyczących komunikacji z Użytkownikami, np. informacji o prośbach o wsparcie lub informacji zwrotnych ze strony Użytkowników.
Formularz kontaktowy: Dane gromadzone przez stronę WWW i urządzenia mobilne: Gdy jest to konieczne do świadczenia usługi Użytkownikom albo stanowi uzasadniony interes Slowka.pl lub podmiotów trzecich, (którym jest na przykład zapewnienie bezpieczeństwa zasobów IT albo bezpieczeństwa innych Użytkowników), Slowka.pl jest uprawniona do automatycznego pozyskiwania i rejestrowania danych przekazywanych na serwer przez przeglądarki internetowe lub urządzenia Użytkowników. Takie dane mogą obejmować np. adres IP, parametry oprogramowania i sprzętu, z którego korzysta Użytkownik, przeglądane strony, numer identyfikacyjny urządzenia mobilnego, informacje o korzystaniu z aplikacji oraz inne dane dotyczące urządzeń i korzystania z systemów. Gromadzenie powyższych informacji następować będzie w przypadku korzystania ze strony internetowej lub aplikacji mobilnej Slowka.pl lub usług podmiotów zewnętrznych.
Konkursy i akcje promocyjne: Od czasu do czasu w Slowka.pl organizowane są konkursy i akcje promocyjne. Dane osobowe Użytkowników (np. dane niezbędne do kontaktu), którzy wezmą udział w konkursie czy akcjach promocyjnych są przetwarzane przez Slowka.pl zgodnie z przepisami prawa i w celach związanych z konkursem czy akcją promocyjną. Logi serwera: Podczas korzystania z Serwisów, każdorazowo po przesłaniu żądania do serwera Usługodawcy, zapisywane są: data i godzina przesłania żądania, adres IP komputera wykonującego żądanie, adres URL odwiedzanej strony wraz z dołączonymi parametrami, treść i status żądania, ilość danych przesłanych w odpowiedzi, nagłówki HTTP przesyłane przez urządzenie użytkownika (określające m.in. rodzaj i wersję przeglądarki, ustawiony język, stronę przekierowania).
Historia korzystania z Serwisów: Na serwerach Usługodawcy przechowywane są dane przesyłane przez użytkowników takie jak historia korzystania z serwisów Usługodawcy, odpowiedzi na pytania w ramach ćwiczeń i testów, zapytania wyszukiwania, listy słownictwa, adresy IP i informacje na temat urządzeń, za pomocą, których użytkownicy korzystają z naszych usług. W ramach Serwisu dostępna jest funkcja zapraszania znajomych, w której możesz podać adresy e-mail znajomych w celu wysłania do nich zaproszeń polecających nasze usługi. Podane adresy wykorzystywane są w celu wysłania zaproszenia w imieniu Użytkownika. W ramach Serwisu dostępna jest funkcja komentarzy, dyskusji na forum, rozmów między użytkownikami. Są to informacje niewykorzystywane przez portal, jedynie na użytek osób z niego korzystających. Google Analytics, Google AdSense i remarketing: Na stronie Slowka.pl wykorzystywane są statystyki Google Analytics, obsługiwane przez firmę Google Inc. z siedzibą w Stanach Zjednoczonych. Gromadzone informacje to informacje podawane przez użytkownika, informacje uzyskiwane podczas korzystania z usług Google, informacje w dziennikach, informacje o lokalizacji, unikalne numery aplikacji, pamięć lokalna, pliki cookies. Dokładny opis przetwarzanych danych znajdą Państwo tutaj: https://policies.google.com/privacy?hl=pl Dane zbierane za pośrednictwem Google umożliwiają do generowania statystyk na temat aktywności użytkowników w Serwisie. W ramach niektórych serwisów Usługodawcy mogą być wyświetlane reklamy Google AdSense.
Korzystamy także z mechanizmu remarketingu oferowanego przez Google do wyświetlania lepiej dopasowanych reklam u osób odwiedzających nasze Serwisy. Korzystając z Serwisu, zgadzasz się na zbieranie i przetwarzanie przez Google powyższych danych w wymienionych wyżej celach zgodnie z polityką prywatności Google.
Facebook: W Slowka.pl mogą być dostępne usługi oferowane przez serwis Facebook typu opcja "Lubię to" lub Facebook Pixel narzędzie analityczne, które pomaga mierzyć skuteczność reklam na podstawie analizy działań podejmowanych przez użytkowników w witrynie. Dane z piksela mogą być wykorzystane w do: emisji reklam wśród właściwej grupy odbiorców, tworzenia grup odbiorców reklam, używania innych narzędzi reklamowych Facebook. Korzystając z Serwisu, zgadzasz się na zbieranie i przetwarzanie powyższych danych w wymienionych wyżej celach zgodnie z polityką prywatności Facebook.

Część III. Polityka plików "cookies"

Tak jak wiele innych serwisów internetowych Slowka.pl może gromadzić w ramach usług dane za pośrednictwem takich technologii jak pliki cookies, piksele śledzące oraz obiekty udostępniane lokalnie. Poniżej mają Państwo szczegółowy opis w jaki sposób Slowka.pl wykorzystuje tego typu technologie.
Niniejsza Polityka dotyczy plików "cookies" i odnosi się do stron internetowych, których operatorem jest Edgard Mariusz Jachimczuk z siedzibą w Warszawie (zwanych dalej: "stronami internetowymi").

Czym są pliki "cookies"?
Dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. "Cookies" zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Stosujemy je w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych. Pliki "cookies" pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików "cookies" albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika. Pliki "cookies" wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.

Dane osobowe gromadzone przy użyciu plików "cookies" mogą być zbierane wyłącznie w celu wykonywania określonych funkcji na rzecz użytkownika. Takie dane są zaszyfrowane w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osobom nieuprawnionym.

Jeżeli Użytkownik nie zgadza się na umieszczanie ciasteczek na swoim urządzeniu, może zmodyfikować odpowiednio ustawienia swojej przeglądarki internetowej. Całkowite zablokowanie ciasteczek uniemożliwi jednak zalogowanie się w Slowka.pl

Część IV. Wykorzystanie zgromadzonych danych

Slowka.pl przetwarza dane osobowe Użytkowników w Slowka.pl w następujących celach:
- zawarcia i wykonywania umowy, między Slowka.pl a użytkownikiem w tym prowadzenie konta w serwisie;
- sprawnej obsługi usług dostępnych w serwisie Slowka.pl, zapewnienia ich wysokiej jakości, rozwiązywania problemów technicznych;
- zakładanie i zarządzanie Kontem lub Kontami Użytkownika;
- umożliwienie korzystania z nauki języków za pomocą narzędzi do tego przygotowanych;
- dostosowywanie oferty do potrzeb użytkowników;
- monitorowanie aktywności wszystkich Użytkowników obejmujące poruszanie się na stronie, postępy w nauce;
- kontaktowanie się z Użytkownikami, w celach związanych z obsługą Użytkownika, ze świadczeniem usług, działaniami marketingowymi, na które Użytkownik wyraził zgodę, poprzez dostępne kanały komunikacji, w szczególności e-mail, telefon, push;
- zapewnienie bezpieczeństwa świadczonych usług drogą elektroniczną w tym egzekwowanie przestrzegania regulaminu, - obsługa reklamacji na platformie Slowka.pl;
- obsługa reklam zgodnie z uprzednio przeglądanymi treściami;
- prowadzenie marketingu bezpośredniego usług Slowka.pl lub usług bądĽ towarów osób trzecich;
- obsługa zgłoszeń Użytkowników przekazywanych działowi obsługi użytkownika poprzez e-mail lub formularz kontaktowy udostępniony na stronie Slowka.pl;
- wykonanie obowiązków wynikających z przepisów prawa, w tym przepisów podatkowych lub rachunkowych;
- organizacja konkursów oraz akcji promocyjnych, w których Użytkownicy mogą wziąć udział;
- statystycznych;
- archiwizacyjnych;
- opracowywanie nowych usług i produktów.
Slowka.pl jest uprawniony do przechowywania zgromadzonych i śledzonych na platformie Slowka.pl danych wyłącznie w zakresie realizacji powyżej określonych celów biznesowych.

Część V. Udostępnianie danych

1. Slowka.pl może współpracować z podmiotami trzecimi (np. wyspecjalizowanymi dostawcami usług przechowywania danych, albo usług analitycznych) w celu świadczenia nam usług przez te podmioty. W takim przypadku podmioty te nie są upoważnione do wykorzystywania danych osobowych Użytkowników we własnym imieniu (dane zawsze będą przetwarzane w imieniu i na potrzeby Slowka.pl), a ich działania podlegają przepisom obowiązującego prawa oraz niniejszej Polityki Prywatności;
2. Jeżeli wyrazisz na to zgodę Slowka.pl będzie przekazywać Twoje dane osobowe firmom współpracującym celem przesyłania Ci promocji, materiałów wspierających i optymalizujących naukę języków obcych; 3. Rejestrując się w Serwisie wyrażasz zgodę, aby:
nazwa Twojego konta, zdjęcie przypisane do konta i podstawowe statystyki nauki były wyświetlane w Twoim publicznym profilu i na innych podstronach Serwisu np. ostatnio zalogowani, w rankingu najlepszych użytkowników, forum;
Twoje imię, nazwisko i statystyki nauki były widoczne dla osób, które dodasz do listy znajomych; Do Twoich danych osobowych będą mieli dostęp pracownicy oraz podwykonawcy Slowka.pl do tego upoważnieni wyłącznie na potrzeby zapewnienia sprawnej obsługi w ramach platformy Slowka.pl; 4. Slowka.pl może udostępniać dane zanonimizowane (tj. takie, które nie identyfikują konkretnych Użytkowników) zewnętrznym usługodawcom, zaufanym partnerom lub agencjom badawczym w celu lepszego rozpoznania atrakcyjności reklam i usług dla Użytkowników, poprawy ogólnej jakości i efektywności usług świadczonych przez Slowka.pl lub wymienione podmioty.
5. Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. ("SDO") oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO.

Część VI. Metody kontroli po stronie Użytkownika

Prawo dostępu
Masz prawo do uzyskania dostępu do Twoich danych, które przetwarzamy. W każdej chwili możesz poprosić o kopię danych. Możesz to zrobić poprzez bezpośredni kontakt z administratorem: mojedane@slowka.pl . Jeśli do nas napiszesz, dla celów bezpieczeństwa przejdziesz weryfikację i jeśli zakończy się ona pozytywnie, prześlemy Ci kopię Twoich danych, zachowując adekwatne środki bezpieczeństwa.

Prawo do usunięcia danych
Prawo do usunięcia danych, zwane też prawem do "bycia zapomnianym", obowiązuje od 1997 roku i obecnie je stosujemy. Masz prawo zażądać od nas usunięcia Twoich danych. Zrobimy to nie gdy będzie innej podstawy prawnej, np. wynikającej z prawa finansowego, która będzie nakładała na nas obowiązek dalszego przetwarzania Twoich danych. Jeżeli będziemy zobowiązani przetwarzać Twoje dane to poinformujemy Cię o tym.

Prawo do ograniczenia przetwarzania danych do ich przechowywania
Na Twoją prośbę ograniczymy przetwarzanie danych tylko do ich przechowywania. Przestaniemy wtedy np. udostępniać Twoje dane oraz wykonywać inne czynności składające się na przetwarzanie danych.

Prawo do przenoszenia danych
Na Twoją prośbę w ciągu miesiąca otrzymasz od nas plik z danymi w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie .csv. Możesz też wskazać podmiot, któremu mamy przesłać Twoje dane. Zanim zdecydujesz się je przekazać, upewnij się, kto je dostanie, ponieważ musimy zadbać o bezpieczeństwo Twoich danych. Możesz to zrobić poprzez bezpośredni kontakt z administratorem: mojedane@slowka.pl Jeśli do nas napiszesz, dla celów bezpieczeństwa przejdziesz weryfikację i jeśli zakończy się ona pozytywnie, prześlemy Ci kopię Twoich danych, zachowując adekwatne środki bezpieczeństwa.

Jak cofnąć zgodę na otrzymywania wiadomości marketingowych? Zaloguj się na swoje konto, wejdĽ w zakładkę "moje dane" i odznacz własnoręcznie odpowiednią zgodę. Możesz to zrobić poprzez bezpośredni kontakt z administratorem: mojedane@slowka.pl Jeśli do nas napiszesz, dla celów bezpieczeństwa przejdziesz weryfikację i jeśli zakończy się ona pozytywnie, wyłączymy wskazane zgody.

Część VII. Bezpieczeństwo

Wszystkie zbierane przez Slowka.pl dane chronione są z użyciem racjonalnych środków technicznych i organizacyjnych oraz procedur bezpieczeństwa w celu zabezpieczenia ich przed dostępem osób nieupoważnionych lub ich nieupoważnionym wykorzystaniem. Pracownicy Usługodawcy upoważnieni do przetwarzania danych osobowych odbywają przeszkolenie zgodnie z wewnętrzną Polityką Bezpieczeństwa i podpisują oświadczenia dotyczące zachowania w tajemnicy danych osobowych. Partnerzy i zewnętrzni usługodawcy zobowiązali się do zarządzania danymi zgodnie z przyjętymi przez Slowka.pl wymogami bezpieczeństwa i ochrony prywatności. Jeśli chodzi o transakcje płatnicze to dane są przetwarzane jedynie na serwerach upoważnionych firm obsługujących płatności. Podmioty obsługujące płatności stosują zabezpieczenia zgodne z wymogami prawa i regulacjami organizacji wystawiających karty płatnicze. Otrzymujemy od tych podmiotów tylko informacje odnośnie statusu poszczególnych transakcji płatniczych.

Część VIII. Zmiana postanowień
Usługodawca zastrzega sobie prawo dokonywania zmian w niniejszej Polityce prywatności, zgodnie z odpowiednimi regulacjami prawnymi. Aktualna wersja Polityki prywatności będzie dostępna na stronie internetowej http://www.slowka.pl/polityka_prywatnosci.php


Polityka Prywatności fanpage'a Slowka.pl na portalu Facebook


Część I. Zakres obowiązywania Polityki Prywatności


1. Administratorem danych osobowych jest Edgard Sp. z o.o., Warszawa, ul. Belgijska 11, 02-512 Warszawa, NIP: 521-354-28-68, REGON: 142047276, spolka@edgard.com.pl ("Administrator"). Przetwarzanie danych osobowych przez Administratora odbywa się na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) w poniższych celach:
  - wyświetlanie osobom, które polubiły fanpage lub go obserwują, treści dotyczących nauki języka obcego, aktualnych promocji, ciekawostek i nowości dotyczących nauki języków obcych,
- odczytywanie i odpowiadanie na reakcje i komentarze dotyczące treści zamieszczanych na fanpage'u,
- otrzymywanie i odpowiadanie na wiadomości prywatne przesłane na fanpage'u lub za pośrednictwem aplikacji Messenger,
- monitorowanie ilości osób, które polubiły lub obserwują fanpage oraz zasięgów, reakcji i komentarzy dotyczących treści publikowanych na fanpage'u.

Dane osobowe mogą być ujawnione podmiotom udzielającym wsparcia Spółce na zasadzie zleconych usług i zgodnie z zawartymi umowami powierzenia oraz podmiotom uprawnionym na podstawie przepisów prawa. 
Twoje dane osobowe będę przetwarzane przez okres 15 lat lub do chwili odwołania.
Każda osoba ma prawo dostępu do treści swoich danych, prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu w tym prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Sprzeciw możesz wnieść począwszy od 25 maja 2018 roku. W tych celach należy skontaktować się z Administratorem poprzez adres e-mail mojedane@slowka.pl lub pisemnie na adres siedziby. Osoba, której dane dotyczą, ma prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, iż przetwarzanie jej danych osobowych narusza przepisy RODO.

2. Celem tej Polityki Prywatności jest określenie działań podejmowanych przez Edgard Sp. z o.o. w zakresie ochrony danych osobowych przetwarzanych, w tym zbieranych za pośrednictwem  fanpage'a Slowka.pl należącego do Edgard Sp. z o.o.:  oraz powiązanych z nimi usług i narzędzi wykorzystywanych przez Użytkowników do wykonywania czynności, takich jak polubienie i obserwowanie fanpage'a czy reagowanie na treści publikowane na fanpage'u.

3. Korzystanie z fanpage'a  Slowka.pl lub korzystanie z powiązanych z nimi usług i narzędzi powinno być poprzedzone zapoznaniem się z postanowieniami niniejszej Polityki Prywatności oraz Polityki Prywatności Facebook.

4. Gwarantujemy spełnienie wszystkich Twoich praw wynikających z ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj.
- żądania dostępu do Twoich danych,
- prawo do sprostowania danych,
- żądania uzupełnienia niekompletnych danych osobowych, w tym poprzez przedstawienie dodatkowego oświadczenia,
- prawo do usunięcia danych lub ograniczenia przetwarzania,
- prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania Państwa danych osobowych,
- prawo do przeniesienia danych osobowych.

W tych celach należy zmienić ustawienia prywatności w profilu użytkownika lub skontaktować się z Administratorem poprzez adres e-mail mojedane@slowka.pl lub pisemnie na adres siedziby.


Część II. Przetwarzanie danych osobowych przez fanpage Slowka.pl

Poniżej opisaliśmy działania na Twoich danych osobowych, jakie wykonujemy w ramach korzystania z usług fanpage'a Slowka.pl.
1. Dane konta i dane profilowe: wykonując jakąkolwiek akcję na którymś z fanpage'ów należących do Edgard Sp. z o.o odostępniasz nam te Twoje dane, któe są widoczne publicznie na fanpage'u: imię i nazwisko (nazwę profilu) oraz zdjęcie profilowe. Udostępnienie tych danych jest konieczne, abyśmy widzieli, że polubiłeś nasz fanpage lub go obserwujesz i mogli zobaczyć Twoje reakcje i komentarze na publikowane przez nas treści i odpowiadać na nie.

2. Obsługa Użytkownika: Edgard Sp. z o.o. może gromadzić i w inny sposób przetwarzać dane osobowe Użytkowników kontaktujących się z poszczególnymi fanpage'ami poprzed wiadomości prywatne  i w aplikacji Messenger. Dane te mogą być niezbędne do prowadzenia komunikacji z Użytkownikiem, ale też do zrealizowania jego prośby. Jeżeli będzie to dozwolone na gruncie obowiązujących przepisów prawa, Edgard Sp. z o.o. będzie także uprawniona do pozyskiwania (i przetwarzania w inny sposób, na przykład przechowywania) innych danych osobowych dotyczących komunikacji z Użytkownikami, np. informacji o prośbach o wsparcie lub informacji zwrotnych ze strony Użytkowników.

3. Reklamy Facebook: Dane pochodzące z fanpage'ów na Facebooku mogą być wykorzystane w do: emisji reklam wśród właściwej grupy odbiorców, tworzenia grup odbiorców reklam, używania innych narzędzi reklamowych Facebook, analizowania wyników kampanii reklamowych prowadzonych za pośrednictwem Facebook. Korzystając z Serwisu, zgadzasz się na zbieranie i przetwarzanie powyższych danych w wymienionych wyżej celach zgodnie z polityką prywatności Facebook.


Część III. Wykorzystanie zgromadzonych danych


Edgard Sp. z o.o. przetwarza dane osobowe Użytkowników fanpage'ów w następujących celach:
1. kontaktowanie się z Użytkownikami, w celach związanych z obsługą Użytkownika, ze świadczeniem usług, działaniami marketingowymi, na które Użytkownik wyraził zgodę,
2. publikowanie treści na fanpage'ach spełniających oczekiwania jak największej ilości osób, które polubiły lub obserwują fanpage oraz ich znajomych,
3. minotorowanie aktywności osób, które polubiły lub obserwują fanpage na fanpage'u (reakcje, komentarze, posty),
4. odpowiadanie na komentarze oraz wiadomości prywatne wysłane poprzez stronę na Facebooku lub aplikację Messenger,
5. emisja reklam wśród właściwej grupy odbiorców, tworzenie grup odbiorców reklam, używanie innych narzędzi reklamowych Facebook zgodnie z Polityką Prywatności Facebook,
6. analizowanie wyników kampanii reklamowych prowadzonych za pośrednictwem Facebook. 

Edgard Sp z o.o. jest uprawniona do przechowywania zgromadzonych danych osobowych wyłącznie w zakresie realizacji powyżej określonych celów biznesowych.


Część IV. Udostępnianie danych


1. Edgard Sp z o.o. może współpracować z podmiotami trzecimi (np. wyspecjalizowanymi dostawcami usług przechowywania danych, albo usług analitycznych) w celu świadczenia nam usług przez te podmioty. W takim przypadku podmioty te nie są upoważnione do wykorzystywania danych osobowych Użytkowników we własnym imieniu (dane zawsze będą przetwarzane w imieniu i na potrzeby Edgard Sp. z o.o.), a ich działania podlegają przepisom obowiązującego prawa oraz niniejszej Polityki Prywatności;

2.  Wykonując jakiekolwiek reakcje na fanpage'u  Slowka.pl wyrażasz zgodę, aby:
- nazwa Twojego konta (imię i nazwisko) zdjęcie przypisane do konta i Twoja reakcja lub komentarz były widoczne dla wszystkich innych osób odwiedzających fanapge,
- Twoja reakcja na nasz post lub ofertę była widoczna dla wszystkich Twoich znajomych,
- informacje o Twoich polubieniach, rekacjach na posty i klikniięciach linków były wykorzystywane dotworzenia odpowiednich grup odbiorców reklam, emitowania  reklam wśród właściwej grupy odbiorców, używania innych narzędzi reklamowych Facebook, analizowania wyników kampanii reklamowych prowadzonych za pośrednictwem Facebook.
- Do Twoich danych osobowych będą mieli dostęp pracownicy oraz podwykonawcy Edgard Sp. z o.o do tego upoważnieni wyłącznie na potrzeby zapewnienia sprawnej obsługi w ramach fanpage'u.

3. Edgard Sp. z o.o. może udostępniać dane zanonimizowane (tj. takie, które nie identyfikują konkretnych Użytkowników) zewnętrznym usługodawcom, zaufanym partnerom lub agencjom badawczym w celu lepszego rozpoznania atrakcyjności reklam i usług dla Użytkowników, poprawy ogólnej jakości i efektywności usług świadczonych przez fanpage lub wymienione podmioty.


Część V. Metody kontroli po stronie Użytkownika 


Prawo dostępu

Masz prawo do uzyskania dostępu do Twoich danych, które przetwarzamy. W każdej chwili możesz poprosić o kopię danych. Możesz to zrobić poprzez bezpośredni kontakt z administratorem: mojedane@slowka.pl . Jeśli nas napiszesz, dla celów bezpieczeństwa przejdziesz weryfikację i jeśli zakończy się ona pozytywnie, prześlemy Ci kopię Twoich danych, zachowując adekwatne środki bezpieczeństwa.

Prawo do usunięcia danych
Prawo do usunięcia danych, zwane też prawem do "bycia zapomnianym", obowiązuje od 1997 roku i obecnie je stosujemy. Masz prawo zażądać od nas usunięcia Twoich danych. Zrobimy to, gdy nie będzie innej podstawy prawnej, np. wynikającej z prawa finansowego, która będzie nakładała na nas obowiązek dalszego przetwarzania Twoich danych. Jeżeli będziemy zobowiązani przetwarzać Twoje dane to poinformujemy Cię o tym.

Prawo do ograniczenia przetwarzania danych do ich przechowywania
Na Twoją prośbę ograniczymy przetwarzanie danych tylko do ich przechowywania. Przestaniemy wtedy np. udostępniać Twoje dane oraz wykonywać inne czynności składające się na przetwarzanie danych.

Prawo do przenoszenia danych

Na Twoją prośbę w ciągu miesiąca otrzymasz od nas plik z danymi w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie .csv. Możesz też wskazać podmiot, któremu mamy przesłać Twoje dane. Zanim zdecydujesz się je przekazać, upewnij się, kto je dostanie, ponieważ musimy zadbać o bezpieczeństwo Twoich danych. Możesz to zrobić poprzez bezpośredni kontakt z administratorem: mojedane@slowka.pl . Jeśli nas napiszesz, dla celów bezpieczeństwa przejdziesz weryfikację i jeśli zakończy się ona pozytywnie, prześlemy Ci kopię Twoich danych, zachowując adekwatne środki bezpieczeństwa. Jak cofnąć zgodę na przetwarzanie swoich danych przez fanpage? Zaloguj się na swoje konto na Facebook, wejdź na fanpage i kliknij Cofnij polubienie strony lub Przestań obserwować. Możesz też w dowolnym momencie usunąć każdy swój post oraz komentarz. Możesz też to zrobić poprzez bezpośredni kontakt z działem bok: mojedane@slowka.pl . Jeśli nas napiszesz, dla celów bezpieczeństwa przejdziesz weryfikację i jeśli zakończy się ona pozytywnie, usuniemy Cię z listy osób obserwujących lub lubiących fanpage i/lub usuniemy Twoje komentarze oraz reakcje.


Część VI. Bezpieczeństwo


Wszystkie zbierane przez Edgard Sp. z o.o. dane chronione są z użyciem racjonalnych środków technicznych i organizacyjnych oraz procedur bezpieczeństwa w celu zabezpieczenia ich przed dostępem osób nieupoważnionych lub ich nieupoważnionym wykorzystaniem. Pracownicy Usługodawcy upoważnieni do przetwarzania danych osobowych odbywają przeszkolenie zgodnie z wewnętrzną Polityką Bezpieczeństwa i podpisują oświadczenia dotyczące zachowania w tajemnicy danych osobowych. Partnerzy i zewnętrzni usługodawcy zobowiązali się do zarządzania danymi zgodnie z przyjętymi przez Edgard Sp. z o.o. wymogami bezpieczeństwa i ochrony prywatności.  Dane osobowe nie podlegają procesowi profilowania, nie będą również przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej, w tym również do takich, w stosunku do których Komisja Europejska stwierdziła odpowiedni stopień ochrony.


Część VII. Zmiana postanowień


Usługodawca zastrzega sobie prawo dokonywania zmian w niniejszej Polityce prywatności, zgodnie z odpowiednimi regulacjami prawnymi. Aktualna wersja Polityki prywatności będzie dostępna na stronie internetowej http://www.slowka.pl/polityka_prywatnosci.php



STREFA JĘZYKA




do góry

Copyright 2018 © slowka.pl Serwis należy do wydawnictwa Edgard jezykiobce.pl logo
Webdesign: TonikStudio.pl