Temat: Mówienie
Hejka
niby banał, ale mam z tym straszny problem. Rozumiem dużo po angielsku, ale wymowa dramat.
Jakieś dobre rady na przełamanie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum - Slowka.pl → Angielski - dyskusja → Mówienie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Hejka
niby banał, ale mam z tym straszny problem. Rozumiem dużo po angielsku, ale wymowa dramat.
Jakieś dobre rady na przełamanie?
Kiedyś miałam zajęcia z native speakerem, ale kiedy musieliśmy skończyć zajęcia, potrzebowałam innego sposobu na naukę mówienia w innym języku. Też zawsze gorzej sobie z tym radziłam niż z pisaniem, poza tym jestem bardzo nieśmiała, więc to mnie dodatkowo blokuje. Nie miałam też możliwości zapisania się na inne zajęcia w tym terminie, więc wpadłam w końcu na taki pomysł, że zaczęłam nagrywać krótkie filmiki, w których mówię na różne tematy wyłącznie po angielsku. A potem przesyłam je do znajomych z Polski i za granicą, którzy lepiej radzą sobie z mówieniem i pytam o radę, słowa krytyki itd. Akcentu nie trzeba umieć perfekcyjnie, byle dobrze znać konstrukcję zdań i słownictwo. To mnie trochę odblokowało z mówieniem, bo takie nagrywanie nakłada odrobinę presji, by mówić poprawnie.
praktyka i tylko praktyka
Jy moet deelneem aan die Engelse klub en probeer om meer te oefen. Moenie bekommerd wees oor uitspraak nie, praat eers oor elke onderwerp.
gmail sign in
praktyka i tylko praktyka
Dokładnie - praktyka czyni mistrza Bez mówienia pod angielsku nie nauczysz sie mowic, proste. Polecam rozmawianie z native speakarem jeśli masz taką możliwość. Jeśli nie to znajdz kogos kto umie angielski lepiej niz ty, zeby w razie czego mogl Cie poprawiać
Ja nauczyłem się mówić dzięki graniu z graczami zza granicy w gry online.
Ja zaś sporo się nauczyłam jak czytałam ksiażki po angielsku
poza tym jestem bardzo nieśmiała, więc to mnie dodatkowo blokuje. Nie miałam też możliwości zapisania się na inne zajęcia w tym terminie, więc wpadłam w końcu na taki pomysł, że zaczęłam nagrywać krótkie filmiki, w których mówię na różne tematy wyłącznie po angielsku. A potem przesyłam je do znajomych z Polski i za granicą, którzy lepiej radzą sobie z mówieniem i pytam o radę, słowa krytyki itd.
دانلود واتساپ جدید
Laptop Repairing center in dadar, we provide best laptop service. iWe provide best onsite reparing service It is a third party support for all laptop.
Dell Service Center dadar
trudno się przełamać, ale są takie sytuacje, w których po prostu nie ma wyjścia. ja znałam angielski dość dobrze, ale bardzo się wstydziłam i na dobrą sprawę mówić zaczęłam dopiero w pracy, w której współpracowałam z obcokrajowcami. przykład trochę hardcorowy i stresujący, więc nie polecam, ale może jakieś wyjście w towarzystwie erasmusów będzie fajnym rozwiązaniem? no i konwersacje z native speakerem albo dobrym nauczycielem, z mojej perspektywy rozmowa z kimś bliskim w celu ćwiczenia języka się nie za bardzo sprawdza i jest nienaturalna.
Praktyka czyni mistrza ale tylko z odpowiednim nauczycielem, który będzie poprawiał wymowę. Fajnie by było porozmawiać z nativem, którego prosimy o poprawianie. Czasem wymowa ratuje poziom konwersacji. Np. w przypadku słowa plaża .
Your sharing is great. I am they are a lot of things from your article. That is a very interesting experience
duck life space
to chyba powszechny problem, tylko praktyka robi swoje.
I would like more information about this, because it is very nice., Thanks for sharing.
super mario bros
If there are many sad stories, share it with the people you trust. Sharing helps people get closer together and you also relieve some of that sadness. happy wheels
co tutaj sie dzieje?, czemu sÄ… te posty
Mogę jeszcze w temacie polecić przegadanie z dobrym nauczycielem angielskiego łamańców językowych. Śpiewanie w tym języku i powtarzanie takich trudniejszych zdań pomaga przecież nie tylko w polskim języku.
A może warto po prostu wybrać się na dobry kurs językowy? Takie kursy oferowane są na przykład przez szkołę językową Tutlo: https://pl.tutlo.com/. Oni prowadzą kursy dla osób w każdym wieku więc myślę, że to całkiem dobra opcja.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum - Slowka.pl → Angielski - dyskusja → Mówienie
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc