1 (edytowany przez miarzyk 2017-12-27 12:59:21)

Temat: Dom czy mieszkanie?

Witam
Znalazłam wspaniałe ofertę nieruchomości na osiedlu Sielanka domy na sprzedaż Tarnowskie Góry   i zastanawiam się nad zakupem. W raz z mężem planujemy zakup domu, polecacie takie rozwiazanie, czy zdecydowanie lepsze jest mieszkanie?

2

Odp: Dom czy mieszkanie?

Najlepiej by było gdybyś po prostu popytał jakiś znajomych czy ludzi z którymi masz jakiś bliższy kontakt i wtedy dopiero zadecydował:D.

3 (edytowany przez kowale 2018-01-07 20:13:22)

lokalizacja > rodzaj nieruchomości
____
http://biovi.pl/selen-organiczny

4

Oczywiście, że dom bo ma się więcej przestrzeni no i ogródek smile Ja myślę o domku szkieletowym jednak nie wiem jaki producent domów szkieletowych jest najlepszy. Może wy mi kogoś polecicie? Będę za to mega wdzięczna smile

5 (edytowany przez izaiza33 2018-01-20 12:40:58)

A jakie ubezpieczenia mieszkań polecacie? Ja się zastanawiam nad czymś z tego rankingu https://strzezdom.pl Co o tym sądzicie?

6

Marzy mi się dom i duży ogród smile

sklep bielizna

7

Dom to jest w dzisiejszych czasach dużo lepsza opcja. Wiem co mówię, bo sama mieszkam sobie właśnie w domu i jest super. Trzeba oczywiście trochę zainwestować co jakiś czas, na przykład w porządny system kominowy ze strony https://jeremias.pl/ , to jest obowiązkowe wręcz smile Ale jeśli mam system kominowy z firmy Jeremias, to mogę spać spokojnie, wiedząc, że mój dom  jest w pełni bezpieczny i funkcjonalny.

8

Zdecydowanie mieszkanie bo mniej z tym roboty, ogólnie mam wrażenie ( bez obrazy ) że dom jest dla ludzi którzy mają za dużo czasu tongue. Bo jak inaczej pogodzić to wszystko niby ? Oo

Sprawa bardzo dyskusyjna, co ludź to obyczaj więc nie da się tego w jakikolwiek obiektywny sposób stwierdzić - generalnie dla każdego to będzie co innego lepsze smile. Ja na przykład lubię dom ale mam też sporo wolnego czasu więc mogę sobie na to pozwolić.

10

Przy domku więcej pracy, ale własny kąt wink

11

Zależy na co nas, bo jednak jeżeli chodzi o koszta to dom wymaga znacznie większych nakładów.

12

Moim zdaniem mieszkanie smile

13

To zależy czy chcesz mieszkać w mieście czy gdzieś w okolicy miasta. ja mam dość mieszkania w bloku i z mężem postanowiliśmy że najwyższy czas kupić gdzieś dom. Spodobały nam się domy pod Poznaniem od deweloera w pięknej okolicy gdzie jest zieleń, las, cisza i spokój. Co myślicie o tej inwestycji?

14

Najlepiej mieszkanie w centrum miasta i sensowny domek na letniej działce. Taki układ jest idealny smile

15

w zasadzie to zależy od tego jakie mamy potrzeby i jakie możliwości finansowe. Ja zdecydowałam się na mieszkanie bo niestety na dom nie było mnie stać. W szukaniu odpowiedniego mieszkania w Rzeszowie pomogło mi biuro nieruchomosci123 opinie mieli świetne dlatego ich wybrałam do współpracy. W sumie zajęli się wszystkim - od znalezienia oferty do załatwienia formalności.

16

Ciężko jasno określić, co jest lepsze. Wiem, że jedni bardziej wolą własny dom, bo jest większy spokój, a inni mieszkanie, bo w mieście, bo jest wszędzie bliżej. Jeśli interesuje Was ta druga opcja, to warto zajrzeć do http://www.ajsi.pl/. Tam znajdziecie mieszkania od sprawdzonego dewelopera, dzięki czemu będziecie mogli dobrać odpowiednie rozwiązanie dla Was.

17

Ja osobiście wolałabym dom, ale to oczywiście indywidualne upodobania. Podczas etapu poszukiwań najlepiej jest skorzystać z biura nieruchomości, aby mieć wgląda w dużą ilość ofert, zerknij tutaj http://www.karpatia.net.pl/ smile

18 (edytowany przez avantika 2018-04-10 12:12:30)

i na jedno i na drugie potrzeba kredytu hipotecznego, więc warto sprawdzić, jaki jest obecnie najlepszy w rankingu: https://hipoteki.net/ranking-kredytow-hipotecznych/

19

Dla tych co cenią sobie ciszę i spokój, zdecydowanie lepszym rozwiązaniem będzie dom pod miastem niż mieszkanie w bloku z sąsiadami.

20

Ja jestem zwolenniczka mieszkań choć wiem, że może to dziwnie brzmi. Wszystko to ze względu na koszty i na to, że nie przeszkadzają mi ludzie w sąsiedztwie. W domku bym się czuła dziwnie, ale to też może dlatego, że nigdy nie miałam okazji w nim mieszkać. Ale może po jakimś czasie zmieniłabym zdanie... big_smile

21

ja tam wole mieszkanie ale z ogródkiem smile A tak w ogóle, do tych co mają ogródek, czy wiecie jak zadbać o taki trawniczek? Chciałabym skorzystać z nawozu Orcal https://evergreensolutions.pl/produkty-z-serii-orcal-to-wiecej-niz-nawozy/ ale nie mam pojęcia jak działa i czy ta firma jest akurat dobra, ktoś wie, słyszał? Poleci?

22

Moim zdaniem zdecydowanie dom - marzy mi się piękny, duży ogród z placem zabaw dla dzieci. Już nawet oglądałam różnego rodzaju wyposażenie jak np. zjeżdżalnie ogrodowe. Znalazłam je na stronie: http://zjezdzalnie-ogrodowe.pl/ Co myślicie o takich placach zabaw w ogrodzie?

23

Adidas Cloudfoam Shoes Billionaire Kids Membership is going to be liberating an additional unique adidas NMD Hu Selection with regard to Drop 2018, that was verified in The month of january. Among the sets that'll be liberating may be the Adidas Tubular Invader two. 0 Mens release that’s outlined along with daring whitening strips within Whitened, Navy blue, Red-colored as well as Yellow-colored. Adidas Extremely Increase Uncaged Each “Heart” as well as “Mind” phrases upon existing about the entrance from the footwear on top of the Whitened Increase midsole, Navy blue AVOI place overlays as well as Dark path rubberized outsole Adidas Real Increase By Shoes.

Adidas Adizero Adios Operating Shoes Within 2018, adidas Originals is going to be presenting a fresh adidas NMD design, the actual NMD TS1 Primeknit. These days, all of us obtain a very first consider the adidas NMD TS1 Test. The actual footwear offers lots of personal functions because other Cheap Adidas Extremely Boost versions. A few of the significant brand new particulars consists of it's language flap which overlays the actual lacing program as well as artificial materials handles along side it from the footwear over the actual Increase midsole. It's whole top is made along with Primeknit, whilst dressed up in the Beige as well as Red colorization plan. Absolutely no term with an precise discharge day, however you will get an initial consider the Adidas Yeezy Increase 350 V2 Azure Tint. Tell us that which you men think about all of them within the remarks area. Stay tuned in in order to Shoe Club with regard to much more improvements because they create.

Adidas WM NMD Town Sock inside a Evening Freight, Bottom Eco-friendly as well as Partial Freezing Yellow-colored colour plan. This particular adidas NMD R1 sports activities a good Olive Eco-friendly top along with coordinating 3 Lines, back heel counter-top as well as AVOI place overlays. The Whitened Increase midsole as well as Partial Freezing Yellow-colored outsole finishes the look. Pharrell by adidas NMD Originals is going to be growing their own on-going Adidas Tubular Invader Strap selection along with a fresh “Night Cargo” color ways.

24

Zdecydowanie dom. Nie ma to jak mieć kawałek ziemi i żyć sobie spokojnie pod miastem smile .

25

Bardzo chciałabym mieć dom, ale nie wiem czy byłabym go w stanie ogarnąć i utrzymać, dlatego na ten moment mam mieszkanie i nic nie zapowiada, żeby ta sytuacja miała się zmienić. A mi póki co wcale nie jest tak źle, więc to chyba też dobry znak wink)