76

Odp: Kurs angielskiego - czy warto?

Wychodzę z założenia że skoro kogoś stać na to, może pozwolić sobie na taki wydatek to każdy kurs mający na celu poprawę umiejętności językowych jest dobry i wart zaangażowania. Poza tym zazwyczaj kursy językowe pozwalają na opanowanie języka i nie są wywalonymi do kosza pieniędzmi

77

Warto i nie warto..lepiej w domu ten czas przeznaczyć na tą naukę niż się tylko męczyć na takim kursie. Samodzilena nauka na pewno moze przynieść więcej pożytku i samodzielna nauka na pewno da więcej dobrego. Co na kursie się może nauczyć na pewno nic dobrego.

78 (edytowany przez Pamtus 2015-06-18 19:23:29)

Dobry kurs językowy na pewno się opłaca, język obcy przydaje się w wielu różnych branżach, no i zawsze fajnie wygląda w cv, że mam znajomość języka na takim i takim poziomie, problem może być tylko ze znalezieniem porządnej szkoły językowej, popytałbym po znajomych i ludziach, którzy robią kursy językowe, zawsze mogą coś podpowiedzieć.

79

Byłem na kursie i nie warto. Wyrzucone w błoto pieniądze. O wiele więcej się nauczę normalnie w stacjonarnych kursach czyli takich przeprowadzanych przeze mnie w domu we własnym zakresie. To mi więcej da i z tego mogę więcej wynieść pożytku zamiast z tego kursu.

80

Ja również uważam, że samodzielne nauczenie się języka jest trudne w realizacji, dużo łatwiej i szybciej jest jeśli korzystamy z kursów językowych (czułabym się pewniej mając do dyspozycji wiedzę nauczyciela z doświadczeniem), chociażby w takiej szkole jak LuckyLuke
Moim zdaniem kursy są pomocne i warto przejżeć oferty szkół językowych, jeśli ktoś naprawdę chce nauczyć się języka

81

to zależy kto i jak się uczy takiego języka bo jeżeli jesteś ogarnięty to samemu idzie się nieźle nauczyć języka teraz tylko zależy jak się go uczysz a takie kursy można wziąć za takie któe po prostu dokształcają nam język i nic więcej. Kursy są najlepszym rozwiązaniem jeżeli samemu nauka kompletnie nie idzie.

82

Dokładnie poprę kolegę który się wypowiedział wyżej. Wszystko zależy od naszego podejścia i naszej metody nauczania jeżeli już się uczymy angielskiego na własną ręke musimy mieć dobrą metodę. Kursy angielskiego naprawdę warto jeżeli nie możemy sami się zmusić do nauki języka.

83

tak warto uczyć się języka angielskiego na kursach nie ważny czy mamy jakieś doświaedczenie z tym językiem na kursach dowiemy się o wiele więcej niz w szkole intensywna nauka języka potrafi naprawde dobrze nauczyć jestem tego przyjkładem i świadkiem bo sam się tak nauczyłem i jestem bardzo zadowolony.

84

Mogą się chyba uczyć nic do tego nie mam ale rzeczywiście ja przez pewien okres czasu chodziłem na taki kurs i byłem w takiej grupie dla dorosłych - ja chciałem jako student podszkolić swój angielski i po prostu jak szedłem na kurs a tam takie osoby przychodziły co by po prostu potrafiły być nawet moimi matkami lub ojcami i dziwne to dla mnie było..

85

Kursy językowe to chyba najlepsze rozwiązanie jeżeli nie mamy jak zabrać lekcji językowych. Moim zdaniem dzięki kursą nawet na język angielski idzie się nauczyć sporo bo to wszystko tylko od nas zależy nie od kursanta. Mówię o tym ponieważ najważniejsza jest nasza chęć.

86

Kurs może się przydać ale nie w takiej grupie gdzie jest po prostu 8 osób przez 1 godzinę bo co wtedy się nauczy ktoś..Naprawdę nie wiele bo wtedy wychodzi mniej nawet jak 20 minut na jedną osobę. Zdecydowanie lepiej iść na lepsze jakieś korepetycje z jakimś studentem, który po prostu sobie jakoś dorobi a jak jest dobry to u siebie będzie dobry progres

87

Wychodzi na to, że kurs jak kogoś stać to tak, ale trzeba najpierw się zorientować jaką ma opinię firma, która go prowadzi. Nie można stwierdzić czy kurs jest dobry czy nie po samej jego nazwie.

88

Kurs jest świetnym pomysłem. Nie rozumiem jak można się zastanawiać nad sensem kursu.

89

pewnie że warto! ja chodze do http://lincoln.edu.pl/ i wiem, ze bez nich nie miał bym szans tak szybko ogarnąć. poza tym lektor koryguje wymowę i dzięki temu wiem ze dobrze się uczę. ale też fajnie prowadzone tam są zajęcia, a taki niebalany sposób. używamy dużo materiałów itd. jakby to miałobyć tak sucho jak w szkole to bym ni chodził.

90

This content is written very well. Your use of formatting when making your points makes your observations very clear and easy to understand. Thank you. gmail login | gmail sign in | gmail sign up

91

Very nice one to look thanks for sharing this and have multiple points to raise this kind of information on the web.gmail login email register with gmail account with proper structure to have account online.

92

Na pewno warto ale z nastawieniem na to co dokładnie chcemy dzięki niemu osiągnąć. Często wystarczy pouczyć się samemu za pomocą dostępnych w necie informacji i darmowych kursów tongue.

93

Pewnie, że warto. Jeśli macie jeszcze opory, to po prostu skupcie się na wyborze odpowiedniej szkoły dla Was. Myślę, że Wasze oczekiwania spełni 123way, gdzie uczą pasjonaci w nowoczesny sposób. W http://www.123way.pl/ dacie radę pokonać Wasze opory przed posługiwaniem się językiem obcym. Sami zobaczycie, jakie to proste smile

94

Jak najbardziej warto ale trzeba uważać żeby nie stracić niepotrzebnie czasu i pieniędzy smile.

95

Take several rosemary leaves and boil mehndi designs them in water. Strain the combination and keep liquid. Take this concoction daily to rinse the hair with.

96

a korzystał ktoś z Was ze szkoły Speak Up?? Jaką opinie macie o jakości szkoleń.

97

mają dobre kursy u nauczyciela:https://buki.org.pl/korepetycje/krakow/. uczą się szybko i sprawnie. podobało mi się ich podejście indywidualne

98

bogus napisał/a:

a korzystał ktoś z Was ze szkoły Speak Up?? Jaką opinie macie o jakości szkoleń.

Ja Ci mogę powiedzieć, że skończyłem u nich kurs anglika, zapisałem się jak miałem wyjeżdżać za granicę. Jeśli myślisz aby się zapisywać to moim zdaniem się nie zastanawiaj... Trochę zapału i na pewno dasz radę. Co do samej szkoły to jest okej, indywidualny poziom nauczania, nauczyciel kompetentny...

99

Pewnie, że warto. To teraz podstawa chyba

100

best one to choose part of this kind of information to loose thsi kind of informaion online Cinemabox iOS Download