1 (edytowany przez olszikuru 2015-08-07 10:35:53)

Temat: Napisanie niemieckiego CV - jest rozwiÄ…zanie ?

Stało się wróciłem z Włoch do Polski, nie przedłużyli mi pracy jako pielęgniarz..Nie mogę się pozbierać sad Jestem całkowicie załamany, nie wiem czy znajdę pracę w swoim zawodzie. W Polsce nie chcę dłużej zostać..pracę może i bym znalazł ale za psie pieniądze i to jeszcze z ogromną liczbą nadgodzin. Powiem wam co postanowiłem, zacząłem się rozglądać za pracą w zawodzie pielęgniarza u naszych zachodnich sąsiadów w Niemczech. Długo nie musiałem szukać, znalazłem kilka ofert. Chciałem wysłać CV ale wymagali w języku niemieckim, pomyślałem może się was zapytam czy ktoś zna jakieś tzw centrum tłumaczeń ? smile p.s w niektórych ogłoszeniach wymagane CV w języku angielskim i niemieckim..

2

Odp: Napisanie niemieckiego CV - jest rozwiÄ…zanie ?

W przypadku tłumaczenia cv to raczej profesjonalnego tłumacza nie potrzebujesz:) wystarczy, że poprosisz kogoś na forum, kto skończył niemiecki lub anglistykę i na pewno ktoś Ci pomoże:) Wiem, że studenci sobie często dorabiają robiąc takie małe tłumaczenia, więc może warto zastanowić się właśnie nad poszukaniem jakiego studenta, który przetłumaczyłby Ci to za niewielkie pieniądze:)

3

Współczuję utraty pracy. Ale spokojnie. Dasz sobie radę i znajdziesz gdzieś taką pracę, która by Cię zadowoliła wink a co do tłumaczeń - jest sporo internetowych biur które zrobią Ci to online. Ale osobiście nie tłumaczyłem nigdy CV więc nie wiem kto to robi najlepiej. Może ktoś z forumowiczów się tym zjamuje? W końcu forum idealne do znalezienia kogoś

4

moozana napisał/a:

W przypadku tłumaczenia cv to raczej profesjonalnego tłumacza nie potrzebujesz:) wystarczy, że poprosisz kogoś na forum, kto skończył niemiecki lub anglistykę i na pewno ktoś Ci pomoże:) Wiem, że studenci sobie często dorabiają robiąc takie małe tłumaczenia, więc może warto zastanowić się właśnie nad poszukaniem jakiego studenta, który przetłumaczyłby Ci to za niewielkie pieniądze:)

Zupełnie się nie zgadzam. To, że jest to CV nie oznacza, że można odpuścić. Ja także skorzystałabym z profesjonalnego tłumaczenia, tym bardziej, że chodzi o zdobycie posady, co jest priorytetową sprawą. Co sobie pomyślą, jak zobaczą skopane CV? Ja polecam ci http://www.centrumtlumaczen.pl, są szybcy, profesjonalni i dostępni 24/h. Poza tym za CV nie zapłacisz fortuny, a głowę będziesz miał spokojną:-)

5

Dobre - językowo i merytorycznie - CV jest kluczem do sukcesu, by wyróżnić się i pokazać z tłumu kandydatów. Powie to każdy rekruter, który przegląda stosy CV, zatem warto zainwestować w dobre tłumaczenie. Jeśli masz wiele zwrotów ściśle branżowych, rozejrzyj się za tłumaczeniami branżowymi, bo takie ogólne mogą być równoznaczne z tłumaczeniem na poziomie licealisty, ewentualnie filologa.