Temat: Szkoła językowa czy korepetycje

Spotykam się z opiniami jakby korzystanie ze szkół językowych jest jedynie zbędnym wydawaniem pieniędzy i żeby lepiej uczyć się u korepetytorów - takich którzy są w stanie do Ciebie dojechac, bo to też komfort. Zastanawia mnie co na ten temat sądzicie. Szkoła czy korepetycje indywidualne?

2

Odp: Szkoła językowa czy korepetycje

Jeżeli cena byłaby porównywalna, to zdecydowanie zdecydowałabym się na szkołę językową. Mam niemal pewność że są tam ludzie, którzy faktycznie umieją język, a nie udają że go znają. A korepetycji udzielają nawet licealiści przed maturą po 3,4 latach nauki.

3

Dla mnie fajniejszą opcją jest szkoła językowa, można się w grupie uczyć i zaznajamiać z językiem i używaniem go wśród innych ludzi. Na korkach to można się uczyć, jak do zaliczeń w szkole. Nic to nie wnosi moim zdaniem. W szkole nauka to co innego, zupełnie co innego.

4

Ja w ogóle nie wiem jak można porównywać jedno z drugim. Przede wszystkim korepetycje bardzo rzadko są w grupach, a w szkołach językowych zazwyczaj to podstawa. Ja wybrałabym zdecydowanie szkołę językową. Korepetycje są dobre jak nie znamy jakiegoś zagadnienia

5

Wydaje mi się, że jak ktoś szybko musi opanować język, to korepetycje są lepszym rozwiązaniem... myślę, że sam zrobiłbym tak, gdybym musiał nauczyć się rozmawiać po angielsku, bo na razie dukam tongue w grupie też fajnie się uczysz, ale opanowanie umiejętności rozmawiania zajmuje chyba więcej czasu, chociaż dużo zależy też od nauczyciela.

6

Korepetycje i koniec smile to na pewno jest lepsze. Wtedy ma się kontakt od razu z nauczycielem. Nauczyciel od razu na bieżąco może nam pokazywać gdzie mamy błędy. W szkole tego nie ma bo szkoła się nastawia tylko na jak największą to liczbę uczniów i jak na największą liczbę studnetów.

7

A ja powiem tak - korepetycje online smile odpada problem z dojazdem, macie dostęp do native speakerów i lektorów z całego świata. Spore ułatwienie, zwłaszcza jeśli jesteście z mniejszego miasta i chcecie się uczyć czegoś bardziej egzotycznego niż angielski! Więcej o zaletach nauki online do poczytania tutaj: http://www.myspeakshop.com/myspeakshop/ … _skuteczna

8

najlepiej wyjda Ci korki z native speakerem. Najbardziej pożądna chyba forma nauki języka obcego. Polecam bardzo! 

---------------------------------
http://www.zygbud.com.pl/

9

ja         Polecam - szkolenia językowe dla firm warszawa które odmieniają nam podejście do języka i na pewno angielki stanie się łatwiejszy.

10

Wszystko zależy oczywiście od możliwości finansowych. Wiadomo - szkoła to najczęściej prestiż a więc i wyższa stawka i z tym trzeba się liczyć. Warto więc pomyśleć wtedy o korepetytorach - wielu studentów chce sobie dorobić. Można ich znaleźć na https://needaschool.com/pl/ - napewno lepsze stawki no i dzięki wszystkim ofertom w jednym miejscu wybieracie najkorzystniejszą.

11

A mi się z kolei wydaje, że zdecydowanie szkoła. Pamiętam czasy podstawówki/gimnazjum/liceum i samo slowo szkoła jakoś tak mobilizuje. Zajęcia dodatkowe to zawsze dodatkowe i ciężko się na nie zebrać. Już przerabiałam różne formy nauki - pomoc koleżanek, szkolne kółka językowe czy też korepetycje ale tak naprawdę dopiero Sokrates pomógł mi nauczyć się języka perfect! Tak, ze teraz sama mogę uczyć innych;)

12

Dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest szkoła językowa. Można osłuchać się z różnymi akcentami, też lektorzy mają doświadczenie w nauczaniu, nie są po prostu osobami chcącymi sobie dorobić. Ja chodzę do szkoły http://englishyes.pl/, dzięki temu mam motywacje do nauki, atmosfera też jest przyjemna co przykłada się na szybkość uczenia smile

13

Tutaj artykuł o zaletach nauki w szkole językowej

http://coursefinders.com/pl/studentlibr … age-school

Według mnie wszystko zależy od nastawienia człowieka. Szkoły mają fajną ofertę, ale trzeba chcieć z niej skorzystać, a nie chodzić jak na skazanie ;-)

14

Determinacja i nauka samodzielna.

15

Ja bym się chciała do jakiejś szkoły zapisać, z korkami mam kiepskie przejścia, znacie jakąś dobrą w Warszawie?

16

Wydaje mi się, że jeżeli ktoś będzie chciał się nauczyć języka to bez różnicy mu będzie czy to szkoła jezykowa czy korepetycje. Dużo zależy od podejścia "ucznia".

17

To zależy czy pieniądze nie są problemem. Jezeli nie to lepsza według mnie jest szkoła językowa.

18

Zdecydowanie korepetycje. W szkole grupy są moim zdaniem trochę za dużo - nawet 4/6 osób to już za wiele jak na jednego nauczyciela.

19

Według mnie zdecydowanie szkoła językowa, bo więcej się człowiek nauczy niż suche korepetycje prywatne.

20

Oczywiście, że korepetycje. Byłem w szkole językowej, wiem jakie są realia. Na jednego ucznia przypada może 5 minut z całej lekcji, wybierając korepetycje cały czas jest dla Ciebie smile

21

Ja również jestem zdania,że lepiej jest zainwestować w korepetycje. Szkoły językowe nie są wcale tanie oraz nie przeznaczają wiele czasu na jednego ucznia. Poza tym w sieci jest bardzo wiele ciekawych kursów, ktore umożliwiają podniesienie swoich korepetycji. Ze swojej strony polecam na przykład kurs angielskiego w biznesie , który jakis czas temu przeszłam. Można go sobie wykupić na ten platformie elearningowej
http://gromar.eu/oferta/platforma-elearningowa/

Daje bardzo wiele umiejętności, sensownej wiedzy. Poza tym jest to wygodne bo nic Was nie rozprasza i uczycie się w fotelu w swoim pokoju.

22

Na Twoim miejscu wybrałabym korepetycje. Ilość przerobionego materiału będzie dużo większa niż w szkole językowej w tym samym czasie.

23

korepetycje są lepsze moim zdaniem, no i łatwiej znaleźć wolnego lektora, masz indywidualne podejscie i uczysz sie tego czego chcesz. needaschool.com sobie sprawdźcie jak szukacie, w sumie oprócz lektorów można znaleźc też kursy językowe więc juz według uznania

24

Moim zdaniem szkoła języka jest dobra, jeśli trafisz na małą grupę i odpowiedniego lektora z podejściem do każdego. Ja uczyłem się w Perfekt OK w Łodzi i bardzo sobie chwalę te zajęcia, bardzo rozwijające.

25

ja nie polecam nauki samotnej w domu a tak to korki są pomocne ale zero rywalizacji lepiej w szkole;)