Odp: Z czym kojarzy siÄ™ wam Hiszpania
z Davidem Villa.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum - Slowka.pl → HiszpaÅ„ski → Z czym kojarzy siÄ™ wam Hiszpania
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
z Davidem Villa.
z moim przyszłym zięciem.
Niezbyt oryginalnie: słońce, paella, wino, plaża, Dalà i Buñuel
Hiszpania jest piękna, to kraj w którym mógłbym zamieszkać, gdyby nie kryzys - najchętniej w Barcelonie albo w Madrycie. Ciężko powiedzieć w kilku słowach z czym kojarzy się Hiszpania. Z pewnością z pięknym południowym wybrzeżem i piaszczystymi plażami w Lloret de mar. Z drugiej strony jestem zauroczony Wyspami Kanaryjskimi, w szczególności Gran Canarią.
Hiszpania to także piękne kobiety oraz wspaniała kuchnia - warto spróbować
Mi się kojarzy przede wszystkim z radością. Hiszpańska natura radości no i dobra kawa ( leche con leche)
Hiszpania jest piękna, to kraj w którym mógłbym zamieszkać, gdyby nie kryzys - najchętniej w Barcelonie albo w Madrycie. Ciężko powiedzieć w kilku słowach z czym kojarzy się Hiszpania. Z pewnością z pięknym południowym wybrzeżem i piaszczystymi plażami w Lloret de mar. Z drugiej strony jestem zauroczony Wyspami Kanaryjskimi, w szczególności Gran Canarią.
Hiszpania to także piękne kobiety oraz wspaniała kuchnia - warto spróbować
To prawda kryzys jest ogromny. Piękne kobiety i przystojni mężczyźni :-)
Pomimo kryzysu ludzie są bardzo otwarci i radośni.
Z ciekawym kinem. Z Almodovarem.
I z sepleniącymi głoskami
P.S. Witam wszystkich. Czy ktoÅ› jeszcze bywa na tym forum?
Czasami.
Dla mnie Hiszpania to przede wszystkim klimat. Miałem okazję być nie tylko w Hiszpanii (kontynentalnej i na wyspach Kanaryjskich, z których najbardziej spodobała mi się Gran Canaria w Hiszpanii), ale także na Kubie, która tak bardzo mnie urzekła, że zastanawiam się jak zgromadzić budżet, żeby tam wrócić.
Oczywiście jeśli chodzi o hiszpańskie potrawy, to przede wszystkim paella .
Fc Barcelona, Picasso, tapas, Gaudi, ciepło, plaża, sangria
Z tańcem, z latem i ciepłem, sjestą, z Real Madryt, z FC Barcelona. Hiszpania kojarzy mi się przede wszystkim z otwartymi ludźmi, słońcem oraz ciepłymi kolorami takimi jak: czerwony, żółty czy pomarańczowy. Z długimi i piaszczystymi plażami, ciepłym morzem, słońcem, melodyjnym językiem.
Z ciekawą historią, wyprawami konkwistadorów, moim ulubionym Deportivo La Coruna i świetnymi winami
z oliwkami, gorącym słońcem, uśmiechem, masą turystów, jazgotem, wszechobecną wieczną siestą, paellą, słodkimi churros w gorącej czekoladzie tortillą i piłką nożną. i z kolorem żółtym, nie wiem dlaczego, ale to jedno z pierwszych skojarzeń
Pisze Neko, Sugar może dopisze później:
Przede wszystkim z dobrą zabawą, wolniejszym tempem życia i cieszeniem się nim. No i, ten... z ''Hetalią'', jeśli ktoś wie, o czym mówię.
Najlepsze wakacje spędzone w Barcelonie, wspaniałe plaże, ciepłe morze. No i kuchnia - paella to jedno z moich ulubionych dań. Chętnie wrócę do Hiszpanii.
Oj taki temat, że aż się rozmarzyłem : ) Mi się ten kraj Hiszpania kojarzy z moją taką koleżanką hiszpanką kojarzy z która kręciłem trochę jak byłem właśnie tam jeszcze w pracy ; ) Bardzo miło wspominam ten okres właśnie gdzie miałem okazję poznać tylu znakomitych ludzi. Hiszpania mi się kojarzy jeszcze ze szczęściem oraz z pogodnymi ludźmi
Mi to Hiszpania najbardziej się kojarzy z czerwonym kolorem oraz po prostu ognistym temperamentem. Jeszcze bardzo mi się kojarzy właśnie z takimi zespołami jak Barcelona a także Real Madryt, które moim zdaniem jakby się je połączyło to są najbogatsze na świecie
Też jako tako mi się Hiszpania kojarzy z Barceloną i jeszcze bardziej z gran derbi, które jest po prostu niesamowite. Wtedy grają 2 najlepsze i najbardziej dziane kluby na świecie. Hiszpania jeszcze dobrze mi się kojarzy właśnie z tym, że tam jest tak ciepło i po prostu z tym, ze od nas z Polski się drogo płaci tam za tamte hotele
Mi ta Hiszpania się z tym kojarzy, że po prostu jak się tam ktoś wybiera na wakacje jakiś obcokrajowiec to musi się bardzo mocno liczyć z kosztami bo tam są najdroższe wakacje : DD Ten kraj mi się kojarzy z tym, że tam ludzie są bardziej pogodni a kobiety nie są takie skryte tylko bardziej bezpośredine.
Mi Hiszpania kojarzy się bardziej z historycznymi terminami: Wielką Armadą Hiszpańską, odkryciami geograficznymi, rekonkwistą, Wizygotami oraz silnymi tendencjami autonomicznymi. Wiem, że to dość nietypowe skojarzenia
Z czym kojarzy się Państwu Hiszpania? Słońce, morze, piasek i wakacje. Ludzie są uśmiechnięci i zrelaksowani, prowadzą aktywne życie towarzyskie i mają inny rytm dnia. Czy to wpływa na ich sposób komunikowania się? Czy to tylko wakacyjne wspomnienia turystów z różnych zakątków świata? Cóż, żeby odpowiedzieć na to pytanie, nawiążemy do badania przeprowadzonego przez Lewis Mitchell z Uniwersytetu Adelaida.
Kojarzy mi się zawsze Hiszpania z tym, że tam bardzo dobrze grają w piłkę nożną i są 2 takie świetne kluby - chyba właśnie najlepsze w europie jakim są po prostu Barcelona a także ten Real Madryt. Zdecydowanie rządzą i dzielą w Europie a ostatnie gran derbi były super.
corrida i słońce.
Corrida : ) o tak mi się też z tym kojarzy Hiszpania..Chociaż najbardziej mi się kojarzy z tym, że Hiszpania jest taka gorąca i nie wiem czemu ale ta Hiszpania mi się kojarzy z moją ulubioną aktorką jaką jest właśnie Penelope Cruz - Hiszpania gorąca jak ona hahah : )
Taa bardzo fajna aktoreczka i miło mi się ją też ogląda właśnie na ekranie szczególnie moim 50 calowym hahah : D jeszcze z Hiszpanią mi się kojarzy dosłownie ikona realu Madryt jaką jest właśnie po prostu bramkarz tego klubu a mianowicie Iker Casillas. Zdecydowanie tylko z nim mi się kojarzy akurat ta Hiszpania
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum - Slowka.pl → HiszpaÅ„ski → Z czym kojarzy siÄ™ wam Hiszpania
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc